Dacă ești în situația în care nu îți mai merg porturile USB de la calculator sau laptop, nu te panica, deoarece rezolvarea este cât se poate de simplă.

În primul rând, trebuie să te asiguri că portul respectiv nu este ars. Acest lucru îl poți face conectând la acel port un device care să conțină și un led. Dacă ledul se aprinde, înseamnă că există alimentare în port, deci problema este de la driverul portului și îți voi arăta mai jos cum să scapi de această problemă.

Pentru a fixa problema cauzată de driver, trebuie să facem click dreapta pe My Computer -> Properties -> Device Manager.

device_manager

Facem click pe săgeata de la Universal Serial Bus controllers și vom vedea ceva similar ca în următoarea poză.

device_manager_usb

Tot ce rămâne de făcut este să dăm click dreapta pe fiecare componentă din această categorie și să alegem opțiunea – Uninstall. Dacă aveți mouse-ul conectat prin USB, există șansa să vă aflați în situația în care, după prima componentă dezinstalată să fie nevoie de un restart la pc pentru a se re-instala driverul automat și a putea refolosi mouse-ul. În cazul în care aveți mouse-ul conectat prin portul PS/2, atunci veți da un restart la computer doar după ce ați ales opțiunea uninstall pentru toate driverele USB.

Restartul la computer este necesar ca windows-ul să poată re-detecta și re-instala automat driverele USB. În acest moment, problema cu porturile USB este rezolvată!

 

Lasă un răspuns