Ai un calculator vechi și se mișcă greu? Dacă nu vrei să achiziționezi un Solid State Drive (SSD), citește mai jos și află cum poți să scoți randamentul maxim din computerul tău.

Notă: În acest tutorial nu vom vorbi despre regulile tradiționale de îmbunătățire a vitezei, arhicunoscute pe internet (reducerea numărului de programe pentru secvența de booting, trecerea computerului pe modul “Performance”, curățarea regiștrilor etc.), reguli care nu sunt însă de evitat, ci despre închiderea a două servicii importante din sistemul de operare. Acestea din urmă punând presiune suplimentară pe usage-ul hard disk-ului, deoarece studiază și indexează aplicațiile și fișierele recent folosite de către utilizator pentru o redare mai rapidă.

Cele două servicii pe care trebuie să le oprim sunt “Superfetch” și “Windows Search“.

Pentru a le opri urmați instrucțiunile următoare.

1)  Apasă pe butonul de START (Windows) și caută în câmpul de search – Run după care dă click pe el.

2) In căsuța de Run vom scrie services.msc și vom apasa OK.

servicesc

3) După ce se deschide panoul cu servicii, dăm scroll jos pană găsim serviciul “Superfetch“.

4) Facem click dreapta pe el și alegem Properties.

superfetch

5) Dacă la Services status apare Running (ca în poza de mai sus), atunci trebuie să apăsăm butonul Stop. După aceea ne vom duce unde scrie Startup type si alegem Disabled.

disabled

6) Salvăm modificarea apăsând pe butonul Apply.

Repetăm procesul și în cazul serviciului “Windows Search“.

Dacă în final tot nu ești mulțumit cu performanța obținută, poți instala Linux ca sistem de operare, în loc de clasicul Windows. Linux este un sistem de operare gratuit, open-source, care necesită foarte puține resurse pentru a rula.

Lasă un răspuns