Yahoo Mail a fost compromis. Iată ce poți face pentru siguranța ta!

Yahoo a anunțat că în urma unui atac cibernetic asupra companiei, s-a descoperit că aproximativ 1 miliard de conturi de email au fost compromise. Aceasta este cea mai gravă breșă de securitate din istoria companiei. Citește mai jos și află ce poți face ca să îți asiguri integritatea datelor.

  1. În primul rând este obligatoriu să-ți schimbi parola. Încearcă să nu folosești parole simple, cuvinte din dicționar sau doar cifre. O parolă complexă trebuie să conțină: o combinație între litere mici, litere mari, cifre și caractere speciale(!@#$%^&*)
  2. Schimbă-ți întrebarea și răspunsul de securitate de pe cont. Aceste date sunt cerute în procesul de resetare al parolei.
  3. Activează-ți opțiunea de autentificare în doi pași (two-step verification). Tot ce trebuie să faci este să asociezi un număr de telefon la contul de mail. Astfel, la logare, după ce parola este introdusă, un SMS cu codul cerut este trimis pe numărul tău de telefon.

yahoo_security

Pentru cei îngrijorați că povestea se va mai repeta (șansele sunt destul de ridicate având în vedere istoricul companiei), schimbarea serviciului de email este și ea o soluție de luat în considerare.

Lasă un răspuns